MALIKE

(www.malike.fi

Malikkeen tehtävänä on edistää vaikeasti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia osallistua ja saada kokemuksia uusista asioista toimintavälineitä hyödyntäen.

Malike:

  • Lisää osallistumisen mahdollisuuksia vaikeasti vammaisille lapsille ja aikuisille, jotka tarvitsevat toimintavälineen ja toisen ihmisen apua voidakseen osallistua ja liikkua.
  • Edistää yhdenvertaisuutta vaikuttamalla vaikeasti vammaisten lasten ja aikuisten osallistumisen sekä toimijuuden toteutumiseen.
  • Järjestää koulutusta, kursseja ja tapahtumia.
  • Tuottaa tietoa, jakaa kokemuksia ja vaikuttaa osallisuutta edistäviin asioihin, esimerkiksi toimintavälineiden saatavuuteen.

Malike on osa Kehitysvammaisten Tukiliiton toimintaa ja toimii valtakunnallisesti ilman diagnoosirajoja.

Malike-keskus palvelee toimintavälineiden vuokraajia valtakunnallisesti Tampereelta käsin.

Malike-keskus,

Sumeliuksenkatu 18 B 3. krs
33100 Tampere

malike@tukiliitto.fi, puh. 040 483 9327
www.malike.fi

Malike-vuokraamoja on Tampereella, Helsingissä ja Rovaniemellä.

Vuokraamojen yhteystiedot löydät tästä linkistä.

  • Malikkeen vuokraustoiminnan tavoitteena on mahdollistaa toimintavälineiden kokeilu ennen oman toimintavälineen hankintaa.
  • Lyhytaikaisen (pääosin 1–3 viikkoa) kokeilun avulla välineiden hankintaa suunnittelevat henkilöt tai tahot voivat varmistaa, että heille hankittava väline on sopiva.
Kuvassa isä polkee yhdistelmäpyörällä Malminkartanossa aurinkoisena kesäpäivänä. Hänen poikansa istuu pyörän etuosassa olevassa istuimessa kyydissä.
Kuvaaja: Lissu Kiviniemi