Blogeja

Omassa kuplassa podcast

Vammaisperheyhdistys Jaatinen tarjoaa vertaistukea vammaisten lasten vanhemmille Sofian ja Sonjan podcastin muodossa. Podcast antaa kuulijoille vertaistukea, tietoa ja iloa. Podcastista kuulijat saavat vinkkejä selviytymiseen, hyvinvointiin ja arjen helpottamiseen voimavarakeskeisen ja positiivisen lähestymistavan kautta.

Sofia Ruokanen ja Sonja Niskanen kertovat, miltä tuntuu, kun terveenä odotettu esikoinen syntyykin vaikeasti vammaisena.

”Tervetuloa meidän Omassa Kuplassa Podcastiin. Meidän podcastissa kerromme teille miltä tuntuu kun lääkäri tulee kertomaan että oma esikoinen on vammautunut vakavasti. Jaamme omat tarinamme siitä miten meistä tuli äitejä vaikeasti vammaisille tytöillemme, pysäyttävimmät hetkemme mutta myös sen miten selviämme kaikesta”, Sofia ja Sonja kirjoittavat.

Podcastit julkaistaan Spotifyssa osoitteessa:

https://open.spotify.com/show/7t1fgvVNtylBHyvnIZUoe9


Tutustu myös Omassa kuplassa-podcastin Instagram-tiliin:

https://www.instagram.com/omassakuplassapodcast/


Podcastissa esitetyt mielipiteet eivät ole Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry:n mielipiteitä.


Äitikamut podcastit erityisnuorten vanhemmille 

Äitikamut eli Tuija Laine ja Pia Ylisuvanto juttelevat ja jakavat omakohtaisia kokemuksia itsenäistyvien erityisnuorten vanhemmuudesta. Molemmilla on takana myös vaikeita vaiheita ja kokemuksia oman jaksamisen ehtymisestä. He ovat löytäneet ystävyydestä ja vertaistuesta voimaa, jota haluavat nyt jakaa muidenkin kanssa. Teemoitettuja jaksoja pääsee kuulemaan  Tukiliiton sivulta


Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry:n #20tarinaa-blogista löytyy tarinoita erilaisten vammaisperheiden elämästä vanhempien, isovanhempien, sisarusten ja lasten itse kirjoittamina.

http://20tarinaa.blogspot.com


"Olen Mari, kolmen poikalapsen äiti. Yritän pitää talon pystyssä, ja pojat kuosissa. En takuulla ikinä opi, että vuorokaudessa on vain 24 tuntia. Lisämausteena arkea keikuttamassa trion geenivirhe, joka aiheuttaa mm epilepsiaa ja kehitysvammaa. Bonarina valtoimenaan eritoten mattoja merkkaileva villakoirapoika."

https://erityisaiti.blogspot.com


"Ajatuksia ja havaintoja työelämästä, erilaisista ilmiöistä ja erityislapsen vanhemmuudesta."

https://sinisilmainenblondi.com


"Kolmen lapsen äiti kirjoittelee elämänmakuista tekstiä esikoisen downin syndrooma diagnoosilla höystettynä."

http://47palasta.blogspot.com


"a. 30-vuotias nainen, joka kertoo kivuliaasta elämästään, ja yrittää välillä avata muiden silmiä asioista, jotka ovat itselle arkipäivää, mutta toisille vieraita. Somessa sairastamista, mutta myös ihan vain elämää. Elämää pyörätuolilla kelaten, kivuliaalla keholla, sekä tummuneella mielellä. Tytär, sisko, kokemuskouluttaja, vaikeasti vammainen, ruuan rakastaja, kummitäti, kuntoutuja, potilas, henkilökohtaisen avustajan työnantaja, matkaaja, järjestöaktiivi, huumorin rakastaja, hymyilijä, mutta silti ihan vain a."

https://www.lily.fi/blogit/lusikoita-kiitos/minako-vammainen