Korkeasaari

Fyysisen tai psyykkisen rajoitteen takia tarvittavat avustajat pääsevät Korkeasaareen ilmaiseksi.

Korkeasaaren nettisivuilla kerrotaan esteettömyydestä:

Korkeasaaren maasto on mäkistä. Jyrkkiä mäkiä on heti sillalta keskisaareen mennessä ja saaren keskiosassa hevosylängön molemmin puolin. Nämä mäet voivat olla työläitä pyörätuolilla liikkuville. Lähes kaikki tiet ovat asfaltoituja ja talviaikaan hyvin aurattuja, joskin esim. lumipyryjen yhteydessä voi olla hetkittäin sohjoa. Korkeasaaressa on joitakin portaikkoja, mutta eläimet pääsee näkemään myös ilman portaiden käyttöä. Karhulinnan ylätasanteelle ja Ravintola Pukkiin on luiskat.

Trooppisista taloista Amazoniassa voi liikkua hyvin myös pyörätuolilla, mutta Africasian käytävät voivat olla turhan kapeat ja mutkaiset – lastenvaunuilla sinne kuitenkin pääsee. Näköalatorniin ja apinalinnan talvitilaan pääsee vain portaita pitkin. Saaressa on ympäri vuoden avoinna 3-5 inva-wc:tä sekä lisäksi yksi eläintarhan portilla. Reitin varrella on useita penkkejä ja levähdyspisteitä. Myös vesibusseihin pääsee sekä lastenrattaiden että pyörätuolin kanssa.


Autokierros Korkeasaaressa?

Puh: 050 352 5989 | Sähköposti: myynti@korkeasaari.fi

Liikuntarajoitteisten ryhmät voivat tulla Korkeasaareen torstaisin ennen aamukymmentä kiertämään saarta autolla. Aamuaikaan kaikki eläimet eivät välttämättä ole näkyvillä hoitotoimien takia. Eläintarhasta tulee poistua autolla klo 10:een mennessä, ellei muuta lupaa ole myönnetty. Ilmoittauduthan etukäteen puhelimitse asiakaspalveluumme (eläintarhan aukioloaikoina).

Liikuntarajoitteista kyyditsevä kuski voi ajaa Korkeasaaren portille, josta on lyhempi kävelymatka saareen. Auto on kuitenkin pääsääntöisesti vietävä parkkiin Mustikkamaan parkkipaikalle. Invatunnuksin varustetuille autoille on neljä parkkipaikkaa Korkeasaaren lipunmyynnin läheisyydessä. Erikseen sovittaessa autolla tai invataksilla on mahdollista viedä asiakas saaren puolelle vierasparkkiin. Auto tulee kuitenkin ajaa pois vierasparkista vierailun ajaksi.


Sekä Korkeasaaren portilla että laivarannassa on vuokrattavana lastenrattaita. Niitä on runsaasti, mutta rajallisesti, joten vilkkaana päivänä ne saattavat olla hetkellisesti loppu. Rattaat vuokrataan 3 euron hintaan. Rattaita ei voi varata etukäteen. Rattaat ovat yhden pienen lapsen istuttavia. Vuokrattavia kärryjä tai pyörätuolia Korkeasaaressa ei tällä hetkellä ole.