Muumimaailma

Muumimaailman verkkosivuilta löytyy seuraavanlaista tietoa esteettömyyteen liittyen:

  • Liikuntarajoitteiset:
    • Maasto on mäkinen ja osin jyrkkiä nousuja. Muumimaailmaan johtavan sillan ramppi on veden korkeudesta riippuen välillä jyrkkä. Muumitalon ympäristö on suhteellisen helppokulkuinen ja metsäpolut on mahdollista kiertää pyörätuolilla. Korkeuserojen vuoksi liikkumisesta on hyvä kuitenkin varmistua tapauskohtaisesti. Henkilökunta opastaa tarvittaessa helpommalle reitille.
    • Liikuntarajoitteisen vieraan saattaja pääsee mukaan ilmaiseksi.
  • Inva-WC:t:
    • Teatteri Emman ja Mamman Keittiön yhteydessä on inva-WC-tilat.

Jaatislaisten kokemuksia Muumimaailmasta:

"Tervehdys kaikille aurinkoisesta Naantalista ja Muumimaailmasta. Vietimme siellä oikein mukavan ja lämpimän päivän. Pojallamme oli mukana avustaja joka pääsi ilmaiseksi sisään, näin olin lukenut että siellä tavataan tehdä, ja olihan hyvä huomata kuinka avuliasta ja ystävällistä palvelua saimme. Kangoo-rattailla pääsimme lähes joka paikkaan ja Muumihahmot huomioivat erityisen hyvin Pojankin, vaikkei hänen puheestaan aina saanutkaan selvää." (Jaatisposti # 8334)


"Aikaisemmasta poiketen suhtautuminen oli huomattavasti myönteisempää. Toinen vanhemmista pääsi ilmaiseksi avustajana sisään (avustaja sai saman rannekkeen kuin lapselle ostettiin). Teatteri Emman näytöksiin sai pyörätuolin kantaa eturivin eteen keskelle, josta lapsen oli helppo seurata näytöstä (lapsellamme on myös huono näkö). Viime vuonna kun käskettiin olla vähän siellä syrjässä. Tosin jonkinlainen ramppi olisi kiva, jotta teatteriin olisi helpompi mennä. Lisäksi muumihahmot huomioivat hyvin pyörätuolissa olevan lapsen. Pyörätuolilla on helppo liikkua, myös metsään rakennetulla Nyytin polulla. Ainoastaan Muumitalon kanssa joutuu vanhempien lihasvoima koetukselle, kun lapsi täytyy kantaa ylös taloon." (Jaatisposti # 8233)

Muumitalossa pääsee vain 1. kerrokseen, ei ole hissiä.