Linnanmäki

Linnanmäen sivuilla kerrotaan esteettömyydestä näin:


Esteettömyys Linnanmäellä

Olemme pyrkineet huomioimaan kaikki asiakkaamme. Suurin osa Linnanmäen kohteista ja laitteista on kaikkien huvipuistovieraiden käytettävissä. Lue tältä sivulta tarkemmat tiedot ja kysy tarvittaessa lisätietoja Linnanmäen henkilökunnalta.

Linnanmäelle on hyvin tärkeää, että voimme mahdollistaa kaikille asiakkaillemme miellyttävän kävijäelämyksen Helsingin hauskimmassa kaupunginosassa. Kaudelle 2018 on luotu uusi esteettömyysopas, jonka avulla kävijöidemme on helppo valita hyvät reitit puistossa.

UUTUUS! Linnanmäelle on saapunut uusi elämys myös liikuntarajoitteisille henkilöille. Propelli-laitteeseen on saatu pyörätuolivaunu, johon huvittelija voi nousta kyytiin omalla pyörätuolillaan. Lisävauhtia kyytiin saa polkemalla laitetta käsillä. Kuva Propelli-laitteen uudesta vaunusta tämän sivun yläkulmassa.

Puistoon saapuminen autolla
Linnanmäen yläpysäköintialueelta (Tivolitie 1) on paikkoja liikkumis- ja toimimisesteisille henkilöille. Nämä pysäköintipaikat ovat käytettävissä maksuttomasti vammaisen pysäköintiluvalla. Kysy lisää pysäköintialueen tai pääportin järjestyksenvalvojilta.

Liput ja rannekkeet
Yksilöllistä tukea tarvitseva asiakas pääsee laitteisiin normaalihintaisella lipulla tai rannekkeella.

Avustajarannekkeen myöntämisperusteet

Yksilöllistä tukea tarvitsevan vammaisen maksavan asiakkaan avustaja saa maksuttoman sisäänpääsyn puiston alueelle ja pääsee maksutta avustettavan kanssa laitteisiin ja kohteisiin. Avustaja ja avustettava voivat halutessaan jäädä suoraan yhdelle uudelle kierrokselle. Avustajaluvan myöntämisessä käytetään myös tapauskohtaista harkintaa.

Avustajarannekkeen tarpeen todentaminen

Vammainen henkilö voi osoittaa avustajan tarpeensa EU:n Vammaiskortilla (jossa on A-merkintä avustettavan tarpeesta) tai muusta asiakirjasta tai selvityksestä. Puisto myöntää avustajaluvan sitä tarvitsevalle vammaiselle henkilölle myös tapauskohtaisen harkinnan perusteella.

Edellytykset avustajarannekkeelle

Avustajaluvan edellytyksenä on, että avustettava henkilö on maksanut pääsylipun, rannekkeen tai hänellä on jokin muu lipputuote. Avustajalupa voidaan pääsääntöisesti myöntää vain avustettavan henkilön yhdelle avustajalleAvustajan tulee pääsääntöisesti olla täysi-ikäinen. Myös alaikäinen voi toimia avustajana tapauskohtaisen harkinnan perusteella. Avustajan on tosiasiallisesti kyettävä toimimaan avustajana.


Huomioithan tämän, jos avustettava on 100 cm pitkä
Linnanmäellä on neljä laitetta, johon alle 100-senttinen lapsi voi nousta huoltajan kanssa niin, että vain toisella on lipputuote (laitelippu, ranneke). Nämä laitteet ovat Hepparata, Karuselli, Maisemajuna ja Rekkaralli.
Huomaathan kuitenkin, että avustajaranneke ei oikeuta maksutonta sisäänpääsyä laitteisiin, vaan jompi kumpi tarvitsee lipputuotteen noustakseen laitteen kyytiin.

Kulkeminen alueella pyörätuolilla
Kaikille puiston alueille on mahdollista päästä pyörätuolilla ja alueelta löytyvät portaat ovat kierrettävissä. Kysy tarvittaessa lisää henkilökunnalta parhaimman reitin valitsemisessa. Voit myös suunnitella ennakkoon reittejä puistossa jaettavan Esteettömyysoppaan avulla.

Liikuntarajoitteisten pääsy laitteisiin
Pyörätuolilla liikkuva asiakas pääsee lähes kaikkiin laitteisiin. Pyörätuoliasiakkaat tai muutoin huonosti liikkuvat asiakkaat pääsevät laitteisiin pääsääntöisesti laitteen uloskäynnin kautta, jotta laitteeseen pääsy olisi mahdollisimman sujuvaa. Erityisryhmän kohdalla koko ryhmä voi mennä laitteeseen uloskäynnin kautta, vaikka kaikilla ei olisikaan pyörätuolia. Otathan yhteyttä laitteen henkilökuntaan, joka ohjaa ja avustaa yksilöllistä tukea tarvitsevia asiakkaita ja auttaa tarvittaessa laitteeseen pääsyssä.

Liikuntarajoitteinen voi myös halutessaan jäädä laitteeseen uudelle kierrokselle ilmoittamalla tästä laitteen henkilökunnalle.

Pyörätuolilla ei voi liikkua Kammokujalla. Hurjimmissa laitteissa (Kirnu, Kieputin, Magia ja Ukko) täytyy pystyä istumaan tukevasti, joten ne eivät ole soveltuvia laitteita liikuntarajoitteisille.

Pikajunan, Linnunradan, Panoraaman ja Kyöpelinvuoren hotellin sisään- tai uloskäynneiltä ei löydy ramppeja, mikä hankaloittaa laitteeseen pääsyä. Vuoristoradan sisäänkäynti on pyörätuoleille sopiva, mutta uloskäynnillä on portaat. Ottamalla yhteyttä henkilökuntaan käynti näissäkin laitteissa kuitenkin on järjestettävissä.

Ravintolat
Kaikkiin ravintoloihin pääsee pyörätuolilla.

Ohjelmat ja konsertit
Estradin eteen pääsee pyörätuolilla. Estradilla ei ole erillistä katsomoa pyörätuoliasiakkaille.

Inva wc:t
Inva wc:itä löytyy Linnanmäeltä seuraavista paikoista:

  • Pääportin läheisyydestä Cinema-teatterin sisäänkäynnin vierestä
  • Peacock-teatterin sisäänkäynnin luota
  • Lintsiburgerin alakerrasta kassan vasemmalta puolelta
  • Naurupolulta
  • Ravintola Funky Kitchenistä
  • Tulirekeä vastapäätä

Opas- ja avustajakoirat
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita puistoon. Muiden koirien sisäänpääsy alueelle on kielletty.



KÄYTTÄJIEN KOKEMUKSIA:

  • Avustaja maksutta erikoisluvalla:
    • Yksilöllistä tukea tarvitsevan liikuntarajoitteisen, kehitys-, kuulo- tai näkövammaisen, autistisen tai dysfaattisen maksavan asiakkaan avustaja saa maksuttoman erikoisluvan, jonka voi noutaa vierailupäivänä Linnanmäeltä. Erikoisluvan saa Juhlatorin lipunmyyntipisteiltä sekä Infosta. Erikoislupaa näyttämällä avustaja pääsee maksavan avustettavan mukana laitteisiin. Erikoisluvalla ei pääse laitteisiin ilman avustettavaa. Yhdellä yksilöllistä tukea tarvitsevalla voi olla useampikin eri avustaja, mutta vain yksi avustaja pääsee kerrallaan avustettavan kanssa laitteeseen.
    • Ylivilkkaille lapsille, jotka eivät voi jonottaa laitteisiin, voi noutaa vierailupäivänä erityisvierailija-lipukkeen, jota näyttämällä pääsee jonottamatta laitteisiin laitteen ulostulon kautta. Lipukkeen saa Juhlatorin lipunmyyntipisteistä sekä Infosta. Lipuke ei oikeuta ilmaisiin laiteajoihin.
  • Esteettömyys:
    • Kaikille puiston alueille on mahdollista päästä pyörätuolilla ja alueelta löytyvät portaat ovat kierrettävissä.
    • Kaikkiin ravintoloihin pääsee pyörätuolilla.
    • Estradin eteen pääsee pyörätuolilla.
    • Useita inva-WC:tä.
  • Laitteet:
    • Pyörätuolilla liikkuva asiakas pääsee lähes kaikkiin laitteisiin.
    • Pyörätuoliasiakkaat tai muutoin huonosti liikkuvat asiakkaat pääsevät laitteisiin pääsääntöisesti laitteen uloskäynnin kautta, jotta laitteeseen pääsy olisi mahdollisimman sujuvaa.
    • Erityisryhmän kohdalla koko ryhmä voi mennä laitteeseen uloskäynnin kautta, vaikka kaikilla ei olisikaan pyörätuolia. Ota yhteyttä laitteen henkilökuntaan, joka ohjaa ja avustaa yksilöllistä tukea tarvitsevia asiakkaita ja auttaa tarvittaessa laitteeseen pääsyssä.
    • Liikuntarajoitteinen voi myös halutessaan jäädä laitteeseen uudelle kierrokselle ilmoittamalla tästä laitteen henkilökunnalle.
  • Pysäköinti:
    • Yläpysäköintialueelta löytyy muutamia invapaikkoja. Sen ollessa täynnä voi invaluvalla pysäköidä aivan Pääportin eteen (Tivolikuja 1), mikäli siinä on tilaa.
    • Kysy lisää pysäköintialueen tai Pääportin järjestyksenvalvojilta.
  • Opas- ja avustajakoirat ovat alueelle tervetulleita (toisin kuin muut koirat).