Särkänniemi

Särkänniemen verkkosivuilla kerrotaan esteettömyydestä ja avustajiin liittyvistä asioista näin:

Planetaarioon pääsee Näsinneulan näkötornin oikealla sivustalla olevaa luiskaa pitkin. Näsinneulan aulasta pääsy Planetaario-kerrokseen vain portaita pitkin. Akvaario on kahdessa kerroksessa, ja alakertaan pääsee vain portaita (ei hissiä/luiskaa). Näsinneulan näköalatasanteelle pääsee hissillä. Ravintola Näsinneulaan pääsee näköalatasanteelta tuolihissillä: ottakaa yhteys ravintolan henkilökuntaan. Koiramäen eläinpuistoon on esteetön kulku.

Liikuntarajoitteiset asiakkaat pääsevät pyörätuolilla seuraaviin laitteisiin joko rampin, ulosmenon tai erikseen merkityn reitin kautta: Karmivan karnevaalin aikana Tornado, Troika, Karamelli-karuselli ja Crazy Bus sekä kesällä lisäksi Tukkijoki, Koskiseikkailu, Half Pipe ja Järvikaruselli. Vaunuun tai lauttaan siirtymisessä tarvitaan avustajaa. Särkänniemen alueella ei ole tarjolla pyörätuolia.Henkilökohtaiset avustajat

Yksilöllistä tukea tarvitsevan liikuntarajoitteisen, näkö-, kuulo- tai kehitysvammaisen maksavan asiakkaan avustaja saa maksuttoman avustajaluvan, jolla avustaja pääsee avustettavan kanssa laitteisiin ja kohteisiin.

Avustajaluvan edellytyksenä on, että avustettava henkilö on maksanut pääsylipun, rannekkeen tai hänellä on jokin muu lipputuote. Avustajalupa voidaan pääsääntöisesti myöntää vain avustettavan henkilön yhdelle avustajalle. Avustajan tulee olla vähintään 15-vuotias henkilö. Avustajakorttia voi tiedustella paikan päällä lipunmyynneistämme. Avustettavan tulee olla mukana avustajakorttia haettaessa.

Avustajan tarpeen todentamiseksi hyväksymme esimerkiksi EU:n Vammaiskortin, jossa on A-merkintä avustettavan tarpeesta. Autististen lasten ja dysfasia-lasten avustajien osalta noudatamme samaa käytäntöä. Lue lisää Särkänniemestä Vammaiskorttikohteena täällä.