Kenkiä, suutareita

Spiraalikengännauha (esim. täältä) ovat kengännauhat, joita ei tarvitse solmia: spiraalikengännauhat. Niistä vedetään ja ne kiristävät kengän pysymään jalassa. Kengät on siis helppo riisua ja laittaa takaisin jalkaan. Nauhaan ei ole mahdollista kompastua, koska ne eivät roiku niin kuin perinteiset nauhat.

Hickies-kengännauhat ovat kätevä tapa korvata perinteiset kengännauhat.


Kenkiä

www.erikoissuutarit.fi Lasten tukijalkineet, erityisjalkineet, ortopediset jalkineet, dynaamiset ortoosit, ortopediset muutostyöt, tukipohjalliset. Mallistossa mm. ”luistinkiinnityksellä" toimivat, erittäin tukevat sandaalit ja lenkkarit, jotka aukeavat aivan varpaisiin saakka, jolloin ne on erityisen helppo pukea jalkaan. Tampereella, toimittavat postitse jalkineita muuallekin.

Jalkinekorjaamo M. Karttunen. Kenkien muutostyöt taidolla, Lastenlinnakin käyttää tätä suutaria. Helsingin Taka-Töölössä.

Kangaroos-kenkiä myyvät kaikki suurimmat tavaratalot ja ketjut. Kangaroos-merkkisiä kenkiä voi käyttää tukipohjallisten kanssa. Mm. Respecta ja Orthonova suosittelevat niitä. Kangaroos-kengissä on irtopohjallinen, jonka voi ottaa pois, ja lesti on kapeahko, joten tukea löytyy. Etsi vain sopiva malli tukipohjallisillesi.


Muita vinkkejä

Akkulämmitteiset pohjalliset, hanskat ja lämpöliivit tekevät ulkoilusta huomattavasti miellyttävämpä pakkaskeleillä. Tuotteita löytyy retkeilyliikkeiden lisäksi jo monista isoista tavarataloista. Sähkölämmitteisiä lämpöpeittoja on myös jo monien liikkeiden valikoimissa. Eikä sovi unohtaa vanhaa kunnon kaurapussia!